In conceptia clinicii noastre, medicina dentara este stiinta si arta in acelasi timp.

Daca stiinta se bazeaza pe date obiective, arta este o perceptie subiectiva si ne propunem sa intelegem personalitatea pacientului si cum doreste acesta sa fie perceput de societate, inainte de a ne imagina rezultatul final.

Acest concept porneste de la cerintele estetice ale pacientilor nostri, care doresc sa-si imbunatateasca imaginea, pe care o considera cheia succesului in viata, fiind constienti ca prima impresie este importanta.Evidentierea personalitatii si a frumusetii individuale consta in atingerea unui echilibru intre natural si artificial in lucrarile estetice, intre simetrie si asimetrie, intre proportii si forme, dentare si faciale. Printr-o analiza foto si video se descopera unde si cand asimetriile devin vizibile privitorului, si cum se pot echilibra estetic, respectand principiile functionale.

a

Elementele fetei

Elementele fetei conlucreaza in realizarea proportiei de aur, intalnita la persoanele pe care noi le consideram frumoase, atat in natura, cat si in cele mai cunoscute opere de arta, precum “Mona Lisa” lui Leonardo da Vinci.

Aceste repere se coreleaza cu proportiile perfecte ale dintilor, cu vizibilitatea lor si a gingiilor in zambetul larg, natural si sunt transpuse, cu ajutorul programelor digitale, in analiza faciala, pentru a servi drept ghid in planul de tratament.

Pe aceasta baza incepem sa facem corectarile estetice personalizate, bazate pe viziunea noastra estetica, obtinand caracterele individuale ale fiecarui pacient in parte si garantand rezultatul estetic cel mai potrivit. Din aceasta perspectiva, ne diferentiem de conceptul crearii zambetelor perfecte hollywoodiene, pe care noi le consideram artificiale si inestetice datorita simetriei dentare perfecte incadreate in forma asimetrica naturala a fetei, utilizand culori albe opace care blocheaza efectul de transparenta si absorbtie a luminii, supradimensionand dintii, rezultatul fiind unul de dizarmonie si superficialitate.

Succesul artistic

Este realizabil printr-o buna comunicare cu pacientul, discutand variantele propuse de noi si ascultand cerintele acestuia.

Se efectueaza modificarile estetice atat pe imaginea digitala, cat si practic, cu materiale compozite provizorii, in timpul previzualizarii viitoarelor lucrari ceramice in cavitatea orala. In acesta etapa intervine colaborarea interdisciplinara intre specialistii clinicii, pentru a-si exprima fiecare punctul de vedere in obtinerea succesului terapeutic.

 

Spatiul de lucru

A fost conceput pentru a oferi o atmosfera calda si primitoare, atat vizual, cat si olfactiv si tactil, in care medicii si pacientii sa se simta confortabil, sa nu existe tensiune si fiecare pacient sa beneficieze de atentia si timpul necesar unui tratament medical de cea mai buna calitate.

a

Produse cosmetice

Pentru o experienta completa am creat impreuna cu farmacista si prietena noastra, Anca Moldovan, o gama naturala de produse cosmetice hidratante pe baza de ulei de jojoba, ulei de argan, acid hialuronic, coenzima Q10 si vitamina C, atat pentru femei cat si pentru barbati, made in Cluj!