Preventie Dentara

Nu uita: este mai bine sa previi decat sa tratezi!

Intr-o societate civilizata se acorda mare importanta preventiei, pentru evitarea episoadelor acute dureroase si reducerea costurilor de tratament. Aceasta incepe cu educatia medicala a viitorilor parinti si asanarea cavitatii orale a acestora datorita posibilitatii transmiterii florei microbiene patogene, copiilor. Dupa eruptia dintilor, preventia incepe prin tehnici corecte de periaj asistate de parinti si fluorizari topice sau sistemice. Metodele de igienizare devin mai complexe pe masura ce copilul creste si constientizeaza importanta mentinerii sanatatii orale. Mijloacele auxiliare de igienizare precum ata interdentara, periutele interdentare, apa de gura, se introduc treptat odata in obiceiurile zilnice ale tinerilor. Detartrajele efectuate la intervale individualizate de catre medic in functie de particularitatile pacientului, au rolul de a indeparta din zona supragingivala, depozitele moi si dure, precum si bacteriile din zona subgingivala, greu de igienizat acasa. Tehnica periajelor dentare se demonstreaza pacientilor si se completeaza cu alegerea corecta a pastei si periutelor de dinti adaptate tipului gingival.

Principala cauza a pierderii dintilor o reprezinta complicatiile cariei dentare, de aceea prin preventie putem interveni eficient in evitarea unor tratamente complexe si costisitoare la varsta adulta. Fluorizarea si sigilarea dintilor permanenti imediat dupa eruptia pe arcade este recomandata sa faca parte din programul de mentinere a sanatatii dentare a copilului.

Clinica Picos ofera prin proiectul “Preventia inainte de toate” tratamente profilactice si consiliere nutritionala adaptata intregii familii.