a

ESTETICA DENTARA

Clinica noastra se bazeaza pe o echipa multidisciplinara, specializata in toate domeniile medicinii dentare. Avand o experienta de peste 20 ani, lucrari protetice realizate in premiera nationala, si ghidandu-ne dupa valori precum invatamantul continuu, etica si inovatie, putem reda functionalitatea si estetica, cei doi factori interdependenti care asigura un tratament corect.
Conf. Dr. Alina Monica Picos, profesor titular al disciplinelor “Proteza Partiala Fixa” si “Gerontologie” din cadrul catedrei de Protetica Dentara al Facultatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj Napoca si Dr. Andrei Picos, specialist in protetica si estetica dentara, coordoneaza comunicarea interdisciplinara pe care se bazeaza fiecare caz complex.

Cosmetizarea dentara se poate completa in clinica noastra cu tratamente minim invazive adjuvante pentru realizarea armoniei dento-faciale.

ESTETICA FACIALA

Stresul cotidian si expunerea la factorii de mediu afecteaza tenul prin pierderea elasticitatii, modificand in timp expresia faciala.

Tratamentele individualizate din clinica noastra permit restabilirea volumului natural de acid hialuronic , corectand ridurile periorale si remodeland rosul buzelor, pentru un aspect intinerit si revigorat. Noile art fillere sunt realizate prin biotehnologie, fapt care confera puritate maxima, aplicare usoara si rezultate vizibile imediat. Aceste proceduri completate de cosmetizarea dentara asigura redarea vitalitatii zambetului dumneavoastra.

a

a

PROTETICA DENTARA

Pentru orice pierdere dentara exista mai multe variante de tratament si alegerea pacientului vine ca raspuns la recomandarea medicului si conform pregatirii sale in domeniu. Conceptul clinicii noastre in realizarea protezelor dentare este cea moderna: respectarea organului dentar prin tratamente protetice minim invazive. Prin aceasta ne gandim in primul rand cum sa pastram structurile dentare sanatoase si cum sa restauram pierderile cu minimum de sacrificii in preparatiile dentare sau fara preparatii dentare, aplicand metode moderne.

Conform acestui concept, atunci cand diagnosticul o permite, preferam recomandarea variantele protetice supraimplantare care respecta integritatea dintilor restanti si a celor integral ceramice (fatetare ceramica) pentru a restaura optim functiile pierdute: Estetica, Mesticatia, Fonatia, Autointretinerea.

ORTODONTIE

Tratamentele ortodontice se realizeaza la tineri si adulti: ele contribuie atat la o estetica imbunatatita cat si la o ocluzie functionala care va permite cresterea eficientei masticatorii, o mai buna mentinere a dintilor si a articulatiilor temporo-mandibulare.

Armonie dento-faciala, Ocluzie functionala, Eficienta masticatorie

a

a

CHIRURGIE / IMPLANTOLOGIE

Tratamentele chirurgicale dento-alveolare sunt realizate de specialistul in domeniu al echipei noastre medicale.

Diverse tratamente chirurgicale sunt necesare pentru pregatirea tratamentelor protetice: extractie dentara, implantologie, alungiri coronare, rezectii apicale, alveoloplastii, sinus lift, odontectomii si frenectomii, chiuretaje gingivale.

Pe langa chirurgia proprotetica se realizeaza si alte tratamente de chirurgie alveolo-dentara.

PREVENTIE DENTARA

Nu uita: este mai bine sa previi decat sa tratezi!

Intr-o societate civilizata se acorda mare importanta preventiei, pentru evitarea episoadelor acute dureroase si reducerea costurilor de tratament. Aceasta incepe cu educatia medicala a viitorilor parinti si asanarea cavitatii orale a acestora datorita posibilitatii transmiterii florei microbiene patogene, copiilor. Dupa eruptia dintilor, preventia incepe prin tehnici corecte de periaj asistate de parinti si fluorizari topice sau sistemice. Metodele de igienizare devin mai complexe pe masura ce copilul creste si constientizeaza importanta mentinerii sanatatii orale. Mijloacele auxiliare de igienizare precum ata interdentara, periutele interdentare, apa de gura, se introduc treptat odata in obiceiurile zilnice ale tinerilor. Detartrajele efectuate la intervale individualizate de catre medic in functie de particularitatile pacientului, au rolul de a indeparta din zona supragingivala, depozitele moi si dure, precum si bacteriile din zona subgingivala, greu de igienizat acasa. Tehnica periajelor dentare se demonstreaza pacientilor si se completeaza cu alegerea corecta a pastei si periutelor de dinti adaptate tipului gingival.

Principala cauza a pierderii dintilor o reprezinta complicatiile cariei dentare, de aceea prin preventie putem interveni eficient in evitarea unor tratamente complexe si costisitoare la varsta adulta. Fluorizarea si sigilarea dintilor permanenti imediat dupa eruptia pe arcade este recomandata sa faca parte din programul de mentinere a sanatatii dentare a copilului.

Clinica Picos ofera prin proiectul “Preventia inainte de toate” tratamente profilactice si consiliere nutritionala adaptata intregii familii.

a

a

PARODONTOLOGIE

Tratamentele parodontale vin in ajutorul pacientilor cu patologie parodontala. Tratamentele protetice se pot realiza doar pe dinti sanatosi parodontal care pot asigura fiabilitatea rezultatelor terapeutice.

Aceste tratamente sunt variate: Detartraje, Planari rediculare, Diverse interventii de chirurgie parodontala, Tratamente antinflamatorii

ENDODONTIE

Tratamentele endodontice recupereaza dintii infectati desfiintand focarele dentare prin metode conservative, fara afectarea implantarii intraosoase sau scaderea rezistentei. Aceste tratamente sunt realizate in una sau mai multe sedinte in functie de complexitatea cazului. Ele permit prin utilizarea noilor tehnologii din clinica, recuperarea radacinilor dentare care ulterior pot fi folosite pentru sprijinul protezelor dentare fixe sau mobile.

a

a

ODONTOLOGIE RESTAURATIVA

Tratamentele de restaurare au ca obiectiv: Refacerea anatomiei, Functiei masticatorii, Fonatie, Autocuratire si a esteticii dentare.

Acestea variaza de la tratamentul cariei dentare incipiente prin metode minim invazive care permit remineralizarea tesuturilor, fara utilizarea frezelor.

Punctele de contact interdentar se reconstituie utilizand sisteme special configurate pentru aceste suprafete. Distructiile avansate sunt tratate cu ajutorul tehnicilor directe sau indirecte de restaurare prin inlay, onlay sau overlay, confectionate din ceramica sau materiale compozite rezistente la fortele masticatorii dar si integrate estetic.